Asigura-te ca esti protejat: Tipuri de asigurari pentru situatii neasteptate

Viata este imprevizibila, iar evenimentele neasteptate pot aparea oricand. De aceea, este esential sa te asiguri ca esti protejat financiar in fata unor astfel de situatii. Asigurarile joaca un rol crucial in acest sens, oferind o plasa de siguranta in caz de accidente, boli, calamitati naturale sau alte evenimente neprevazute.

Exista o gama larga de tipuri de asigurari disponibile, fiecare adaptata la un anumit risc sau nevoie. Iata cateva dintre cele mai comune:

Asigurari de viata: Aceste asigurari ofera o suma de bani familiei tale in cazul decesului tau, asigurand astfel stabilitatea financiara a celor dragi.

Asigurari de sanatate: Asigurarile de sanatate te protejeaza de costurile medicale in caz de boala sau accident, oferindu-ti acces la servicii medicale de calitate.

Asigurari de locuinta: Aceste asigurari acopera daunele materiale produse locuintei tale in urma unor evenimente precum incendii, inundatii, cutremure sau furt.

Asigurari de raspundere civila: Aceste asigurari te protejeaza de costurile legale si financiare in cazul in care provoci daune materiale sau corporale unei terte persoane.

Asigurari de accidente: Aceste asigurari ofera o despagubire financiara in cazul unui accident, indiferent de cauza.

Asigurari de calatorie: Aceste asigurari te protejeaza de riscurile asociate cu calatoriile, cum ar fi accidente, boli, pierderi de bagaje sau anularea zborurilor.

Asigurari de auto: Aceste asigurari acopera daunele materiale si corporale produse de vehiculul tau, precum si costurile reparatiilor in caz de accident.

Asigurari de bunuri: Aceste asigurari protejeaza bunurile tale personale, cum ar fi bijuteriile, electronicele sau operele de arta, de pierderi sau deteriorari.

Asigurari de credit: Aceste asigurari te protejeaza de riscurile asociate cu creditele, cum ar fi incapacitatea de plata in caz de boala sau accident.

Asigurari de garantie: Aceste asigurari ofera o garantie suplimentara pentru produsele pe care le achizitionezi, protejandu-te de defectiuni sau defecte.

Alegerea tipului de asigurare potrivita depinde de nevoile si riscurile specifice fiecarei persoane. Este important sa te informezi cu atentie despre optiunile disponibile si sa alegi o asigurare care sa te protejeze in mod optim.


Accesul cu caini ghizi in magazine: Ce trebuie sa stii despre asigurar

Recent, o situatie nefericita a readus in atentia publicului problema accesului persoanelor cu dizabilitati, insotite de caini ghizi, in spatiile publice. Dincolo de aspectele legale, un astfel de eveniment ne poate face sa ne gandim la diverse tipuri de asigurari relevante in acest context.

Desi articolul de fata nu ofera solutii concrete si nu are rolul de a inlocui consultanta specializata, vom explora cateva tipuri de asigurari ce pot fi relevante:

  • Asigurarea de raspundere civila pentru afaceri: Aceasta asigurare poate proteja comerciantii in cazul in care un client (inclusiv unul insotit de un caine ghid) sufera un prejudiciu in incinta magazinului, din vina comerciantului.
  • Asigurarea de raspundere civila fata de terti pentru animale: Aceasta asigurare poate fi utila pentru proprietarii de caini, inclusiv cei de caini ghizi, acoperind daunele provocate de animale tertilor.
  • Asigurarea de accidente: Aceasta asigurare poate oferi compensatii in cazul unor accidentari, putand fi relevanta atat pentru persoanele cu dizabilitati, cat si pentru angajatii magazinelor.

Este important de retinut ca fiecare asigurare are termeni si conditii specifice, iar exemplele de mai sus au un caracter informativ general. Va recomandam sa consultati un specialist in asigurari pentru a identifica solutiile potrivite nevoilor dumneavoastra.


ASIGURARE PENTRU BICICLISTI

Zilnic au loc cel putin un accident in care sunt implicati biciclisti.
Avand in vedere ca sezonul cald se apropie tot mai multe persoane apeleaza la acest mijloc de transport sanatos si rapid. Totusi mersul pe bicicleta se poate dovedi si foarte periculos. Conform statisticilor numai in capitala zilnic are loc cel putin un accident in care sunt implicati biciclist. Cum ne putem proteja?
Avem o asigurare de accidente si raspundere civila pentru biciclisti. Aceasta asigurare poate acoperi urmatoarele riscuri: deces din accident, invaliditate permanenta din accident, spitalizare din accident, fracturi, cheltuieli suplimentare, raspundere civila fata de terti.
Va place mult acest mijloc de transport? Bucurati-va de el si protejati-va viata cu asigurarea de accidente si raspundere civila pentru biciclisti.


RCA - accidente cu vatamari corporale

Desi legislatia cu privire la despagubirea victimelor sau a urmasilor acestora in urma accidentelor rutiere pe politele RCA, este suficient de clara, inca mai sunt informatii eronate cu privire la despagubirile ce se pot acorda de catre societatile de asigurari in astfel de situatii.
Este adevarat ca un astfel de eveniment are o latura penala, care trebuie finalizata cu o ordonanta data de procurorul de caz, insa dupa aceea pe partea civila se acorda despagubiri FARA CA ASIGURATUL SA AIBA DE PLATIT IN MOD DIRECT VREO SUMA , daca nu se depaseste limita de pe polita RCA. Sigur ca clasa de B/M a asiguratului va fi afectata, insa acest lucru se intampla in mod normal in urma oricarei daune in care este stabilita vinovatia pentru asigurat.
Asadar cei aflati in acesta situatie sa faca demersurile necesare pentru obtinerea de despagubiri.
GEPA BROKER ofera consultanta in aceste cazuri, care pot fi destul de anevoioase pentru PAGUBITI, de aceea e bine sa aveti alaturi specialisti!


Tarom: Ultimul ajutor de stat si speranta unei viitor profitabile

Compania aeriana nationala Tarom a primit un ultim ajutor de stat din partea Guvernului, conform declaratiilor presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu. Aceasta suma, aprobata de Comisia Europeana, reprezinta ultimul sprijin financiar pe care statul roman il poate acorda Tarom.

Ajutorul de stat individual de restructurare, in valoare de 471 milioane lei (aproximativ 94,67 milioane euro), este destinat sa ajute Tarom sa devina profitabila in urmatorii doi ani. Planul de restructurare, aprobat de Comisia Europeana, include o serie de masuri menite sa imbunatateasca eficienta companiei si sa o faca mai competitiva pe piata aeriana.

Aceasta suma se adauga la alte ajutoare de stat primite de Tarom in trecut, inclusiv un ajutor de salvare acordat in timpul pandemiei.

Banii vor fi utilizati pentru a acoperi deficitul de lichiditate al companiei si pentru a echilibra situatia financiara in 2024.

Guvernul spera ca aceste masuri vor contribui la rentabilizarea Tarom si la trecerea sa pe profit incepand cu acest an.


Asigurari: Protectie pentru situatii neprevazute

In viata de zi cu zi, ne confruntam cu o multime de riscuri, de la accidente minore la evenimente majore care ne pot afecta sanatatea, bunurile sau chiar viata. Asigurarile reprezinta un instrument esential pentru a ne proteja de aceste riscuri, oferindu-ne liniste sufleteasca si suport financiar in caz de nevoie.

Exista o gama larga de tipuri de asigurari, fiecare adaptata la un anumit risc:

  • Asigurari de viata: Acestea ofera protectie financiara familiei dumneavoastra in cazul decesului dumneavoastra, asigurand continuitatea bunastarii lor.
  • Asigurari de sanatate: Asigurarile de sanatate va acopera costurile medicale, inclusiv tratamente, interventii chirurgicale si medicamente, oferindu-va acces la servicii medicale de calitate.
  • Asigurari de accidente: Acestea va protejeaza in caz de accidente, oferindu-va despagubiri pentru cheltuielile medicale, pierderea de venit sau invaliditate.
  • Asigurari de locuinta: Acestea va protejeaza locuinta si bunurile din interior de riscuri precum incendii, inundatii, cutremure sau furt.
  • Asigurari de raspundere civila: Acestea va protejeaza de raspunderea financiara in caz de daune cauzate altor persoane sau bunurilor lor.
  • Asigurari auto: Acestea va protejeaza vehiculul si pe dumneavoastra in caz de accidente, furt sau daune.

Alegerea tipului de asigurare potrivita depinde de nevoile si riscurile specifice fiecarei persoane. Este important sa analizati cu atentie optiunile disponibile si sa alegeti o asigurare care sa va ofere protectia necesara la un pret accesibil.

Pentru a va ajuta sa alegeti asigurarea potrivita, va recomandam sa contactati un consultant de asigurari care va poate oferi informatii personalizate si va poate ajuta sa gasiti solutia optima pentru nevoile dumneavoastra.


ASIGURARI CASCO LA PRET DE RCA

Evenimentele meteo extreme din ultimele zile au cauzat, mii de daune semnificative atat la cladiri cat si la masini .
Asiguratorii s-au mobilizat exemplar si pentru rezolvarea rapida a acestora au fost trimise in judetele afectate echipe speciale care sa constate si sa instrumenteze dosarele de dauna.
Pentru a ne proteja de aceste evenimente, care pot afecta pe oricine , aveti O OPORTUNITATE EXTRAORDINARA! Beneficiati de Casco Perfect Cover ( Casco la pret de Rca) si asigurarea facultativa a locuintei , care acopera si astfel de evenimente, din pacate tot mai frecvente si mai devastatoare.
Apelati la oricare dintre brokerii nostri.
Gepa Broker, primul broker din Salaj va ofera cele mai bune solutii!


Va anuntam cand expira polita dvs RCA

Ca intermediar in asigurari va trimitem SMS, mail sau va dăm un telefon prin care va anuntam ca polita RCA expira peste 30 zile, și desigur va oferim oferta cu cel mai ieftin RCA. Ne bucuram sa incheiem în continuare noua asigurare, astfel ne indeplinim si obligatia legala potrivit Legii 132/2017 ce reglementeaza politele RCA.
Va rugam totusi sa nu uitati de mesaje sau telefon, pentru ca aveti responsabilitatea de a circula cu o asigurare valabilă. De asemenea e important sa stiti ca amenda pentru circulatia fara polita RCA este între 1.000 și 2.000 de lei.
Drum bun si fara evenimente!


Ce despagubiri achita BAAR in cazul accidentelor cu autovehicule neasigurate sau neidentificate?

Ce despagubiri achita BAAR in cazul accidentelor cu autovehicule neasigurate sau neidentificate?

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - BAAR a facut publice cateva precizari privind situatia despagubirilor pe care le poate plati in cazul accidentelor cu autovehicule neasigurate sau neidentificate, dupa ce o serie de informatii eronate au aparut in spatiul public.

"In conformitate cu prevederile art. 36, alin. 5 din OUG 54/2016,incepand cu luna aprilie 2017 Asociatia Fondul de Protectie a Victimelor Strazii - FPVS a fost desfiintata iar atributiile acesteia au fost preluate de catre BAAR. Astfel, FPVS a devenit Directie in cadrul noii institutii, pastrandu-si toate atributiile, printre care si aceea de Organism de Plata a Despagubirilor", a explicat BAAR.

In aceasta calitate, Directia FPVS din cadrul BAAR garanteaza despagubirea persoanelor care au suferit prejudicii in urma unor accidente produse prin accidente de circulatie produse prin intermediul unor autovehicule neasigurate sau neidentificate, astfel:
Daca accidentul a fost provocat de un vehicul neasigurat RCA, desi exista obligatia legala de a avea incheiata o asigurare RCA valabila pentru acel vehicul, se garanteaza si se platesc despagubiri atat pentru daune materiale, cat si pentru vatamari corporale sau decese.
In cazul in care accidentul a fost provocat de un vehicul neidentificat, se garanteaza si se platesc despagubiri numai pentru vatamari de persoane sau decese.
Pentru daunele materiale produse prin accidente de vehicule neidentificate, se garanteaza si se platesc despagubiri numai daca in accident, cel putin o persoana a suferit vatamari care sa necesite pentru vindecare mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale, caz in care se retine o fransiza de 500 euro.
"Dorim sa informam publicul larg ca Directia FPVS din cadrul BAAR nu acorda despagubiri pentru masini gasite avariate in parcare asa cum, in mod eronat, au aparut informatiiin unele articole de presa", a transmis Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, accidentele provocate de pietoni, biciclisti, carute sau orice alte vehicule pentru care nu exista obligatia legala de a fi asigurate RCA, nu se incadreaza in categoriile pentru care Directia FPVS din cadrul BAAR sa poata interveni legal pentru garantarea despagubirii persoanelor prejudiciate.

Nu in ultimul rand, BAAR a precizat faptul ca nu se acorda despagubiri pentru prejudiciile suferite din cauza unor fenomene meteorologice, din cauza gropilor, din cauza poleiului, mazga, pietre cazute de pe versanti, copaci daramati etc.

"Mentionam faptul ca functionarea Directiei FPVS in cadrul BAAR, prin care se acorda despagubiri, in conditiile legii, tertelor persoane prejudiciate prin accidente de circulatie produse de autovehicule neasigurate RCA sau neidentificate, nu exclude obligatia tuturor detinatorilor de vehicule care circula pe drumurile publice de a se asigura RCA", a transmis Biroul.

BAAR a dobandit, in 2017, o importanta sporita pentru piata asigurarilor din Romania. In urma cu un an, BAAR a finalizat preluarea patrimoniului si tuturor atributiilor Fondului de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS). In acelasi timp, BAAR a preluat si intreg personalul angajat al Fondului, astfel incat solutionarea tuturor cererilor de despagubire adresate initial catre FPVS, a fost preluata si finalizata de BAAR fiind astfel asigurata continuitatea in protectia a victimelor.

Conform legislatiei in vigoare, BAAR se constituie ca asociatie profesionala a societatilor de asigurare care au dreptul, in baza legii, sa practice in Romania asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertelor persoane prin accidente de vehicule (RCA).


GEPA BROKER DE ASIGURARE SRL

Telefon: 0260610700
E-mail: reinnoiri.gepa@gmail.com

STR.TUDOR VLADIMIRESCU,NR.40,BL.B42,BIR.1
LOC.ZALAU,JUD.SALAJ
CAPITAL SOCIAL 25000
J31/165/2010
CUI 26980269
BT : RO22BTRLRONCRT0016681903

Se incarca ... asteptati